Hieronder een impressie...


 


Team Zeilers wint ROTC 2012!!
Na een zeer spannende strijd over de Noordzee met een sprintrak van de maasmonding bij Hoek van Holland richting IJmuiden, het tweede rak van IJmuiden naar Ipswich en het derde rak van Ipswich terug naar IJmuiden is de winnaar gisteren in de Escape bekend gemaakt. Nadat de tijden van ieder team en schip door de rating zijn gehaald (Tijd Correctie Factor) zijn beide klassen samengevoegd. In de rating zijn de eigenschappen van de schepen opgenomen, zoals bijvoorbeeld zeiloppervlak, lengte en gewicht. Voor de Challenge Cup kwam Team Zeilers, die op de Artemis vaarde, als snelste naar voren. Een erg mooie prestatie voor dit gemotiveerde interstedelijk team! De tweede plek ging naar Team NLDA op de Hr. Ms. Urania die deze week erg goed gezeild hebben. In Ipswich mocht dit team van de Koninklijke Marine Het Gouden Kompas in ontvangst nemen omdat
zij het eerste de kust van Engeland hadden bereikt. De derde plek was voor Team Nyenrode op de Wylde Swan.


 

Bestuur Team Zeilers brengt een bezoekje aan de Artemis. De kriebels voor de race beginnen te komen!

 


 

 


Zojuist de kick-off party van de ROTC achter de rug. Was een leuke party in de Escape in Amsterdam! Team Zeilers was met grote getale aanwezig en was dankzij onze team shirts erg opvallend. Op vrijdag 17 feb. vindt ons team feest plaats samen met team Domstad en team Groningen. Het zal plaats vinden bij Veritas in Utrecht. Details volgen nog!


Met trots kan ik zeggen dat we dit jaar op de Artemis mee mogen varen! Zie onder het kopje "De vloot" meer informatie over de Artemis. Daarbij komt ook dat ons team inmiddels compleet is en we de eerste borrels achter de rug hebben. Namens Team Zeilers een fijne jaarwisseling toegewenst.


In spanning wachten we af op welk schip we komend jaar mee mogen varen! 16 december wordt het bekend gemaakt. Inschrijven voor de reservelijst is nog mogelijk!


Voor diegenen die nog niet overtuigd zijn, hier 2 impressie filmpjes!

 

 

 


Goede daad van 2011 al verricht? Post de poster op je facebook! ;)

 


Nieuws update

Het nieuwe bestuur draait inmiddels op volle toeren en de inschrijvingen lopen al aardig binnen! De uiterlijke inschrijf datum is op 7nov. dus twijfel niet al te lang meer. Zet in je agenda dat vrijdag 28 oktober een TZ borrel is in de café de Beurs te Utrecht. Mensen die geïnteresseerd zijn in Team Zeilers en kennis willen maken met het bestuur zijn welkom! En natuurlijk zijn ook oud leden uitgenodigd.

Houd de site in de gaten voor meer informatie!


Met trots presenteren wij het nieuwe bestuur! 

Wil jij dit jaar meedoen aan de Race of the Classics met Team Zeilers?

Klik hier om je in te schrijven

 

Eisen voor deelname:
  • Studerend aan een HBO of universiteit
  • Affiniteit met zeilen
  • Enthousiast
  • Doet ook graag mee met neven-activiteiten zoals commissies, teamfeesten, borrels etc.

De 24e editie van de Race of the Classics zal plaats vinden van maandag 2 t/m zondag 8 april 2012.


 

 

 


De "Rees" zit er helaas weer op voor dit jaar. We hebben een ontzettend mooie week achter de rug. Helaas konden we door de ongunstige windrichting niet naar Engeland en België. De rakken kwamen er als volgt uit te zien:

  • Rotterdam - via Maassluis/Vlaardingen naar Zee
  • Rak 1: naar Den Helder: 4e plaats in onze klasse
  • Rak 2: Den Helder - Terschelling (sprintrak): 5e plaats in onze klasse
  • Rak 3: Terschelling - IJmuiden:
  • IJmuiden - Amsterdam
We hebben dit jaar de Race Achievement Award (R.A.A.) gewonnen! Dit is een prijs die de organisatie uitreikt aan het leukste en best georganiseerde team. Voor de R.A.A. zijn onder andere punten te halen voor een goede PR, aanwezigheid en gezelligheid tijdens de teamfeesten, veiligheid in de havens en het tijdig nakomen van betalingsverplichtingen. Al voor de Rees begint, zijn er dus al veel R.A.A. punten te winnen. De R.A.A. bestaat uit de eeuwige roem als ‘mooiste Reesteam’ en een geldprijs.

Uiteindelijk bemachtigden we de 10e plaats in het algemeen klassement van de Challenge Cup (20 deelnemende teams/schepen). Jan (schipper): "We hebben top gevaren, meer hadden we er niet uit kunnen halen!" Niet alle schepen zijn gunstig voor elke windrichting/snelheid...

Team Zeilers had dit jaar niet kunnen deelnemen aan de 23e editie van de Race of the Classics zonder onze sponsoren, onze dank gaat dan ook groot uit naar: Vinea, Delta Lloyd Groep, Banning Advocaten, Koolhaas Alphen BV, Struik Foods BV, Albert Heijn, Bavaria, M.Bouw & Zonen BV, Palm, Q-Promotions, Multi-Print, Sam Surin, Apfelkorn

Team Zeilers zal uiteraard volgend jaar ook weer deelnemen aan de 24e editie van de Race of the Classics. Tot volgend jaar! Wil je meedoen? Kijk dan onder het kopje "inschrijven".


4/5 April 2011: Officiële start

Het was vroeg opstaan voor de teamleden, de boot moest klaar worden gemaakt voor vertrek en voor de sponsoren. Rond 10 uur werden alle sponsoren en ouders ontvangen op de Zephyr onder het genot van een heerlijke Prosecco en een hapje. Zij hadden de unieke kans om mee te varen op dit prachtige dit. De sponsoren en ouders werden in Vlaardingen van boord gezet en weer teruggebracht naar de Veerhaven in Rotterdam door middel van pendelbussen. Ja, en toen was het zo ver: De Race gaat beginnen! Het officiële startschot werd om 19:00 uur gegeven Tijdens de teamcaptain die ochtend werden we helaas geconfronteerd met het feit dat we het eerste rak niet naar Engeland kunnen doordat de wind alles behalve gunstig was. In plaats van Ipswich werd koers gezet richting de havens van Den Helder. Het eerste rak werd gevaren met een flinke zuid-weste wind waardoor we zelfs de 10,1 kn aanraakten! Voor sommigen waren de golven iets te wild, we hopen dat ze zich snel beter voelen. Om 04.55 vannacht passeerden ze als zesde de finishlijn. Opzich vrij aardig, maar de schepen voor ons hebben allemaal een hogere rating dus dat betekent dat we wellicht nog kunnen eindigen dit rak als nummer 1,2 of 3! We horen dit vanavond. Momenteel liggen we nu lekker in de haven van Den Helder. We weten nog niet waar het tweede rak heen zal gaan ivm de wind. U hoort meer van ons.

3 April 2011: Open Dag

De open dag van de 23e editie van de Race of the Classics was een groot succes. Honderden mensen kwamen de prachtige schepen bewonderen op een mooie zonnige zondag. Bezoekers mochten rondvaarten maken op één van de klassieke zeilschepen... en hoe kan het ook anders, uiteraard werd dat gedaan op onze boot: "De Zephyr". De moeder van Lisa Schouten heeft geregeld dat Hart van Nederland opnamens kwam maken vanaf onze boot. Het filmpje is hier te bekijken. Tijdens de open dag konden de bezoekers ook informatie krijgen over de teams, schepen en organisatie. Daarnaast konden ze genieten van een heerlijke poffertjes- en vis- kraam onder het genot van optredens van een shantykoor. Voor de geïnteresseerden stond hoofdsponsor Henri Lloyd kleding te verkopen en de organisatie verkocht merchandise. De witte zonnebrillen waren duidelijk populair want je zag niemand zonder deze gadget.

We zorgden ervoor dat iedereen aan het eind van de middag aanwezig was. De boodschappen werden aan boord gebracht net zoals alle bagage. Daarna werden de buddy's, shifts en kamerindelingen bekend gemaakt. Het avondeten werd verzorgd door Struik Foods: Heerlijke broodjes hotdogs en lekkere soep. 's Avonds waren er gezellige netwerkborrels op verschillende boten waaronder op de Morgenster (Eindhoven).

Team Zeilers bij RTV Rijnmond (0.41minuut)

 

Promotiefilmpje

 

Race of the Classics

De Race of the Classics is het grootste en belangrijkste studenten zeilevenement van Nederland, waarbij twintig teams van verschillende Universiteiten en Hogescholen een wedstrijd varen op klassieke zeilschepen. Er zijn jaarlijks rond de 450 deelnemers die de mooiste week van hun studentenleven beleven tijdens de Race of the Classics: veel netwerken, zeilen, feesten en gezelligheid.

De 23e editie van de Race of the Classics zal plaatsvinden van maandag 4 t/m zondag 10 April 2011. De schepen varen dan vanuit de Rotterdamse Veerhaven richting een Nederlandse of Belgische haven. Van daaruit zal het tweede rak naar het vaste land van Engeland ingezet worden, om daarna het derde en laatste rak naar IJmuiden te zeilen.

Team Zeilers zal dit jaar voor de vijfde keer deelnemen, dat betekent dus het eerste lustrumjaar! We hebben dit jaar weer een geweldig team samengesteld en we gaan voor de overwinning!

Hieronder een mooie sfeerimpressie:

 

 

Share